MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen
Algemeen  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Inleiding

Welkom op deze website met mountain bike reisverhalen. Hier vind je een verzameling van mountain bike verhalen door gewone bikers zoals jij en ik. Alleen hebben ze hun vakantie, marathon of ander mountainbike verhaal opgeschreven en gedocumenteerd met mooie foto's en heeft deze op deze website een plaatsje gevonden.

Links vind je per land de verschillende verslagen, een beetje verderop onderaan een kort overzicht van de verslagen, waarbij het jongste bovenaan staat.

Verslagen over de Transalp kan je ook vinden op de website onderhouden door Pieter Vuylsteke.

   Laatste wijzigingen
   Contactgegevens

Bij de verschillende verslagen zal je geen email-adres of andere gegevens vinden. Dit is omdat ik niet graag email-adressen op een website zet (omdat dit alleen maar spam-mail aantrekt), dus wil je iemand contacteren, geef dan mij een seintje en ik breng jullie in contact.

Heb je na het lezen van de verslagen ook zin gekregen om eens iets te maken, laat het mij dan weten en we werken dan iets uit.

   Verslagen

Engeland
De Lakeland Epic, een vijfdaagse in de Lake district.

Italie
100km dei forti en de Dolomiti 2003 te herbeleven door de mooie verslagen van Guido Vandroemme.

Hochsauerland
Philip Rademakers is hier al twee maal geweest, in 2002 en 2003, hij heeft daar twee mooie reisverhalen van gemaakt met mooie foto's.

LCMT 2003:
De LCMT werd dit jaar gereden volledig in de Ardennen, een mooi sfeer-verslag van Guido Vandroemme is op deze site te vinden.

Transalp Anders:
Een niet georganiseerde versie van de Transalp, maar anders lees er meer over hier (auteur Emile Schrijver)

Transalp:
Gunther Desmedt heeft in 2002 opnieuw deelgenomen aan de Transalp. Lees het verslag hier (verslag van vorig jaar staat hier)

Grande Traversée du Jura 2002:
Guido Vandroemme heeft een verslag gemaakt van de Grande Traversée du Jura die hij met een aantal mensen gedaan heeft.

Zugspitze Arena 2002:
Een verslag van Philip Rademakers en Claudia Laeremans.

Tirol Vital Route (augustus 2002)
Een etappe tocht in Tirol (Oostenrijk) die gaat van Tannheim naar Kitzbühel, verslaggever van dienst: Thiery Moens. Nieuw sinds 07/09/2002. Kijk ook eens op: http://www.mountainbiketochten.nl/ van een andere groep bikers die deze tocht gedaan hebben.

Grande Traversée du Vercors (juli 2002)
Een verslag van Guido Vandroemme over zijn avonturen in de Vercors.

Zugspitze Arena 2000 en 2001:
Ronald Kloeg is tweemaal naar dit mooi MTB-gebied geweest, lees hier zijn verhaal.

LCMT 4 daagse 2002:
Guido Vandroemme heeft nogmaals een mooi verslag gemaakt van de LCMT. Hier te lezen.

Grande Traversée du Jura 2001:
Guido Vandroemme heeft een verslag gemaakt van de Grande Traversée du Jura met O2-bikers. Dit is een tocht in lijn door het Jura-gebergte.

LCMT 7 daagse 2001:
Guido Vandroemme heeft een mooi verslag geschreven over de LCMT 7 daagse. Dit event is een 7 daagse tocht die vertrekt in Ieper en aankomt in Malmedy, met telkens een dagtocht van meer dan 75km. Tijdens deze 7 dagen is er ook een internationale rittenwedstijd op stukken van hetzelfde parkours. Lees hier het verslag, officiele website van de LCMT.

Transalp 2001:
Een verslag van de teams Dance with the Devil 1 en Dance with the Devil 2, deze teams bestonden uit Carl Van Tichelen&Sven Coessens en Erik Andries&Gert Ysenbaardt respectievelijk. Verslaggever is Erik Andries.
Het andere team waarvan je een verslag hier vindt is het verslag van het team 'Ren & Stimpy'. Verslaggever is Gunther Desmedt.

Een vakantie in Levico Terme (Italië):
Ikzelf ben dit jaar (2001) op vakantie geweest naar Levico Terme met de bedoeling daar ook wat de biken. De bedoeling was om 4 dagen te biken, maar door omstandigheden zijn het maar 2 geworden. Lees het verslag hier.

Tour du Boulonnais
Tour du Boulonnais (GR 120) - Côte d'Opale - Frankrijk: Verslag van een tweedaagse door Guido Vandroemme (oorspronkelijk gepubliceerd op http://www.mtbroutes.be/)

Transardenaisse
Door Guido Vandroemme, verslag en praktische informatie over de Transardenaisse, de Transardenaisse is een wandel- en bike pad dat van La Roche naar Bouillon gaat. Verslag door Guido Vandroemme die de 160km in 2 dagen gedaan heeft, praktische informatie uit O2-bikers (oorspronkelijk gepubliceerd op http://www.mtbroutes.be/)