MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - De langste downhill - verslag van Bart Carelsbergh
Algemeen  
Langste downhill  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Verslag van Bart Carelsbergh

15/07/01:
Rond 9uur kwamen we aan in Theux, voor mij de eerste rit na mijn val in La Roche (ed. zie commentaar La Roche).
We beginnen vol moed en goede sfeer, nochtans kunnen we de beschrijving niet zo goed volgen, maar na de weg nog eens te vragen komen we toch aan op de Signal de Botrange.
Nog even bijtanken en we vertrekken, een prachtig gebied, wel vrij druk vanwege de toeristen, en vooral veel bergaf. Doordat we ons al eens laten gaan, vergeten we al eens af te slaan en kunnen we terug een beetje klimmen.
Uiteindelijk komen we aan de Hoegne, maar vanaf nu kunnen we besluiten dat we ergens anders staan dan de beschrijving meld. We hadden onderweg al regelmatig problemen met de beschrijving. Zelfs bij het vertrek waar staat na 200m linksaf, hadden wij nog maar 100m gemeten en ook de daarop volgende afmetingen kwamen soms totaal verschillend over. In ieder geval van zodra de Hoegne ontdekt was het bergaf én veel plezier, sommige toeristen verklaarden ons zot om daar te komen fietsen. Het trial stuk, kwamen we dan weer wel tegen en is zeker te missen ( het alternatief moeten we volgende keer proberen)
We verlaten de Hoegne niet meer en belanden na 75 totale kilometers moe maar zeker voldaan terug op het plein in Theux.