MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - De langste downhill - De cyberbikers Ymond
Algemeen  
 
Langste downhill  
 
Verhalen  
 
 
   Downhill in Belgie? De cyberbikers ymond reden hem!

Dit verslag en anderen staat ook op http://www.biketoday.com/

We hebben m gereden !!!!!
en wij zijn dus bart johan jan huib david en jeffrey

jan is in t bezit van een busje dus dat kwam mooi uit. 6bikers en bikes in een bus, ook lekker voor de kosten gezien de huidige brandstofprijzen. Ideaal. 's morgens om 0500uur verzamelen bij johan en snel door naar Koog aan de Zaan waar david en jeffrey stonden te wachten.

Bikes erin en gaan. Bakkie gedaan bij De Lucht en door naar Theux in Belgie.even buiten Theux vonden we camping Polleur waar we de bus kwijt konden en lagen meteen op de route naar t vertrekpunt Signal de Botrange.

Omdat t een downhill betrof moet je eerst omhoog! Een opwarmertje van 27km welliswaar over asfalt maar toch.vlak voor t vertrekpunt een bordje voor voetgangers naar SdeB.
Nou riepen de meeste, genoeg asfalt we gaan hierin we nemen t voetpad de laatste 2km. Dat hebben bart en jeffrey geweten. Bart voorop enthousiast als hij is. Beetje natte ondergrond wat zou dat,geen punt. Gas erop en daar verdween spontaan zijn voorwiel tot aan zijn stuurpen in de blubber. Wat bleek? De ondergrond bleek een soort trilveen dus erg moerassig. Klopte ook wel want verderop lagen houten vlonders om over al te moerassig gras te kunnen lopen, maar de toon was gezet en bart een zombie en jeffrey/ die dacht slim te zijn om de andere kant door te steken , ja 2 zombies dus!!

De vlonders waren voor voetgangers wel te verstaan niet voor fietsers maar ja een biker is geen fietser dus gaan over die houten plakjes, slechts 50cm breed en 100den meters lang.
Hoezo fietstechniek en beheersing?? Blik op oneindig en gaan. Prachtig. Aangekomen bij t startpunt was de adreline dus al aardig op temperatuur. Signal de Botrange, roadbook op t stuur, tellers op nul en daar gingen we.Na 0.2km naar links. Dat klopte. Bij 1.2km naar rechts.

Dat klopt ook.1.5km…2.2km…3.9km…alles klopte.maar bij 6.6km ging t mis. Vreemd er was
wel een zompig paadje, dat zou m toch niet zijn? Nou ja tot dusver klopte alles dus waarom nu niet. Bij 7.9 een bocht naar links , en die kwam dus niet. Waar we wel uitkwamen was een prachtig natuurgebied in de Haute Fagnes. Ook hier dezelfde vlonders maar nu een meter breed. Dit bleek een natuurpad te zijn speciaal voor wandelaars, kms lang!! Prachtig om zo over moeras te biken dat 50cm onder je ligt. De noppenbanden veroorzaakten een geluid alsof er een dieseltrein aan kwam denderen. Maar prachtig of niet we zaten wel verkeerd.

Roadbook erbij, kaart erbij en overleg. We konden 2 dingen doen: of terug of door op de kaart.vooral jan bleek een geografische harde schijf tussen zijn oren te hebben , want hij wist op de kaart precies waar we zaten. T riviertje De Hoegne liep n.l. als een rode draad door t roadbook en die hadden we al n tijdje in t vizier. We zaten dus wel in de goede richting. Bij een schuilhut en een brugje over de Hoegne kregen we pal naast t riviertje een prachtig stukje trail voorgeschoteld, keien gaten gladde boomstronken en water, vooral veel water. Overal kwamen van die stroompjes vandaan. We hadden tot nu toe de voeten droog weten te houden maar nu was er geen ontkomen meer aan. Maar t mooi stukje trail van een paar honderd meter maakte alles goed. Verder maar weer en t riviertje blijven volgen. De route op t roadbook waren we inmiddels kwijt ondanks dat we alle 6 toch wel redelijke roadbookriders zijn.

Gaf niks dit was ook schitterend, maar t stroompje werd breder en woester en op sommige plaatsen begon t behoorlijk te kolken.De volgende 2 km zal ons nog lang heugen. Dit was niet te biken dus bikes op de schouder en survivalspecialist First Blood was er niks bij. Aan de overkant liep wel een pad zag een van ons, dus voorzichtig oversteken met de bike op je nek het bruingele water kwam ons tot boven de knieen. Sommigen van ons mopperend maar eenmaal in de bus riepen ze om t hardst dat ze dat stuk voor geen goud hadden willen missen!

Een berijdbaar pad JOEPIE!! Op de bikes en verder downhill !! Hee gele slagbomen? Dat stond ook in ons roadbook. Verder dan maar op t roadbook dat nu wel weer klopte. spectaculere downhills mooie singletracks en afdalingen. Door al dat geploeter waren we later als gepland terug in Theux,jammer want we hadden nog graag een stukje van t parcours willen rijden van de atb wedstrijd die op 11 juni gereden zou worden. De aankondigingen zagen we in t dorp al hangen. Theux is vanuit Heemskerk 320km en er ligt een mooie route van 50km rondom dit dorp op ons te wachten dus we komen hier zeker nog een keer terug. De eigenaar van de camping was zo vriendelijk om ons te laten douchen. Onbegrijpelijk, want we zagen eruit als beesten.van helm tot schoen onder de gele bagger.de douches weer netjes achterlatend (voor de volgende keer snap je) was t inmiddels half8 dat weer fris en fruitig in de bus zaten.

Natuurlijk eerst een Belgisch frietje met zuurvlees en koffie. De diesel van jan op 120km/u
en op naar Koog aan de Zaan. David en Jeffrey eruit vermoeid maar glunderend namen we afscheid van ze.Huib Bart en Johan afgezet in Heemskerk en Jan ook moe maar voldaan met een lege bus naar huis. Tja het was dan ook al bijna middernacht.