MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - De langste downhill van België volgens Huub Claessens
Algemeen  
Langste downhill  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   De langste downhill van België volgens Huub Claessens

De uphill.

Als start gekozen voor de ruines van het kasteel van Frachimont.
De uphill gaat grofweg in 4 etappes. De eerste met pittige lange klimmen van Theux via Polleur, maar ook met een tweetal leuke afdalingen o.a. om onder de autoweg door te kunnen en Polleur in te duiken. Vervolgens een relatief vlak stuk vanaf de brug over de autoweg via Tiege / Sart naar Le Petit Norman.
Na hier via betonplaten de eerste doorsteek van de Hoëge volbracht te hebben wacht een lange (asfalt) klim die gevolgd wordt door een korte afdaling om dit maal via een bruggetje de oversteek te maken en rustig verder klimmend aan te komen bij de N68. Het laatste stuk tot aan de Signal verloopt weer over brede bijna vlakke wegen.

De downhill.

De eerste hindernis is een stukje trilveen, waar je met wat pech tot aan je assen inzakt, vlak voor de oversteek van de Hoëgne. Met het riviertje aan je linkerhand rij je via een keienpad verder stroomafwaarts tot aan vlonders en een brug.
Let hier op, doe jezelf een lol en neem voor de vlonders het pad rechts omhoog. Voorbij de vlonders en voor de brug rechts is verboden voor motoren en fietsen. Hier bevindt zich het stuk wat elders beschreven wordt als trialpassage. Lijkt het begin nog wel te fietsen, al snel wordt het echter klauteren en zeulen. Mocht je eigenwijs zijn en hier toch terecht komen, let dan op de schuilhut boven je aan de rechterkant. Vanaf hier kun je een rotsachtig pad volgen tot aan Le Petit Norman.
Het volgende stuk is er een van x aantal keren en op allerlei manieren de Hoëge oversteken. Is het de afgelopen week droog weer geweest is er weinig aan de hand, zo niet, kan het behoorlijk glibberen worden. Maar al die modder wordt je vanzelf weer kwijt als je de laatste keer te voet door het water de overkant moet zien te halen.
Vanaf Neufmarteau volgen de laatste asfaltkilometers terug naar Theux.

Een uitgebreidere beschrijving, foto's en bijgewerkte roadbooks zijn te vinden op Heuvelrug MTB Pages www.mtbikers.myweb.nl.