MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Een vakantie in Levico Terme (Italië) door Peter Luxem
Algemeen  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Inleiding

Dit jaar heb ik de bike nog eens meegenomen op vakantie. Het was weeral twee jaar geleden dat ik ben gaan fietsen in de bergen, het zou me deugd doen. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik 4 dagen ging biken (van de 7 dagen verblijf) en de rest van die dagen zou ik doorbrengen met het gezin, op deze manier was iedereen blij.

Uiteindelijk heb ik maar twee tochten gedaan en dit door het minder goede weer de laatste dagen, ik ben een echte goed weer rijder :-)

   zondag 26 augustus Levico - Malga Masi

Zonnig weer vandaag, het begint al goed vandaag, stop van mijn camelback vergeten en ik geen drinkenbus(houder) bij. Dan maar wat improviseren met kleine spa flesjes, dit viel achteraf nog mee. De eerste dag ga ik het wat rustiger aandoen, het is tenslotte weeral twee jaar geleden dat ik nog eens in de bergen gereden heb. De bedoeling is naar Vetriolo te rijden, over asfalt. Rustig rijden op de beat van de hartslagmeter, alles gaat vlot. Na 1u30 gefietst te hebben, kom ik een interresant offroad weggetje naar boven tegen en denk waarom hier niet naar boven rijden, dit bleek een goede beslissing te zijn. Deze weg ging Ardennen stij(ei)l naar boven, na een kilometer vervoeg ik terug de weg naar Vetriolo. In Vetriolo aangekomen, zag ik nog een ander offroad weggetje naar Malga Massi, dit was een typische 'schotterweg'. In Malga Massi aangekomen had ik het wel gezien voor vandaag en ik ben dan terug naar beneden geschoten langs dezelfde weg, beneden terug aangekomen in het hotel, blijf ik met een goed gevoel achter, ik heb mijn downhill skills van vroeger nog altijd.
2u30 naar boven, 30 minuten naar beneden. De volgende keer zoek ik alleen wel wat meer offroad.

   Maandag 27 augustus

Gisteren een kaart gekregen van de bell-boy, ook een mountainbiker. Er staat een mooie tocht op van 50km, dat is iets voor morgen. Voor vandaag staan kindjes en vrouwtje op het programma.

   Dinsdag 28 augustus

Vandaag plan ik een iets langere tocht, de langste tocht die op de kaart staat 50km. Deze vertrekt echter in Pergine, ik verkies er naar toe te fietsen. Op de weg naar Pergine wil ik een foto nemen van de mooie omgeving, camera defect, dus van deze tocht geen foto's spijtig genoeg. We zullen thuis nog zien dat we de andere foto's nog kunnen redden.

Na veel zoekwerk in Pergine vind ik eindelijk de start en begin ik de 20km lange asfalt klim, deze is heel goed te doen, ik kan die voor het grootste deel in het middenblad doen (wat uitzonderlijk is voor mij). Aangekomen op het hoogste punt wil ik iets eten, maar blijkt dat ik niets bijheb om te eten, dit is niet zo slim besef ik op dat moment en besluit het voor de rest wat rustiger aan te doen er komen nog 400 hoogtemeters (ik heb er al 1400 gedaan).
Wat nu volgt is een lichte afdaling langs schotterweg naar een hoogte van 1470. Na de afdaling volgt terug een klim (soms zeer steil) over asfalt, dan schotter en eindigend in een mooie en doenbare berg-singletrack (dit is de eerste echt mooi trail die ik tegenkom). Nu volgt alleen nog afdaling, al goed ook want mijn lichaam is redelijk leeg. De afdaling begint knap met een redelijk steile en moeilijke afdaling (grote losliggende keien, ik moet zelfs twee maal af de fiets :-( de afdaling wordt dan beter bereidbaar langs een shotterweg en daarna een asfalt-afdaling tot het hotel.
Na alles op zijn plaats gezet te hebben en na mj verfrist te hebben, krijg ik een serieuze klop, mijn lichaam is echt leeg. Na een Lion, een halve liter Aquarius, een magnum-ijs en wat platte rust ben ik er terug bovenop.

   Conclusie

Levico Terme is niet mountainbike heaven, er zijn wel misschien wel leuke paadjes, maar ik heb ze niet gevonden. De verschillende kaartjes die ik geraadpleegd heb geven allemaal dezelfde richtingen aan voor mountainbike routes, maar de meesten gaan volgens mij grotendeels over het asfalt, de kaart die ik van de bell-boy gekregen heb toont wel het hoogteprofiel aan en de ondergrond van het parcours, maar dit blijkt die ene tocht die ik gedaan heb, toch niet te kloppen.

Nu nog te hopen dat de foto's kunnen recupereerd worden...