MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Het Transalp avontuur van de ploegen Dance with the Devil 1 & 2 - Inleiding
Algemeen  
Never give up - Transalp 2001  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


Vrijdag 20 juli 2001

6.30 h

De bel gaat, shit ik lig nog in mijn bed, om een of andere reden is mijn wekker niet afgelopen, Simon, onze begeleider en Sven (Dance with the Devil 1) komen mij ophalen thuis, haastig klaarmaken, geen tijd om tanden te poetsen, direct de mobilhome in vertrekken naar Mittenwald na Carl en Gert te hebben opgepikt.
Dat begint al goed verdorie, gelukkig hebben we gisterenavond alle noodzakelijke spullen ingepakt en moet ik enkel nog wat plastieken zakken meenemen, met op het laatste moment verzamelde spullen.
Kusje aan Magali en Junae die nog rustig liggen te slapen.
Daar gaan we…

De 4de Adidas Transalp Challenge, een nu reeds legendarische open wedstrijd, die wordt verreden in 8 etappen van Mittenwald in Duitsland via Oostenrijk naar Riva del Garda in Italië, totale afstand van 668 km over jachtpaden en skipisten, met in totaal 22.000 hm vertikaal te overbruggen.
Zowel beroepsrenners-mountainbikers, bergbeklimmers, skiërs, langlaufers als wij zondagsrijders kunnen zich inschrijven.

We hebben de afgelopen 3 maanden onze trainingen opgevoerd tot 300 a 400 km per week met de nadruk op uithouding (+ 4 uur)
We hebben de mountainbike-raids in Vielsalm en Theux meegereden, viel allemaal goed mee.

We hebben contact opgenomen met Noel Ghys, verslaggever en finisher van de vorige transalp waarvan we in O2bikers een verslag hadden gelezen, die momenteel bij OF3 een Spaanse kledingfabrikant schijnt te werken, dat was een meevaller was gezien we kleding van OF3 tegen een zeer gunstige prijs hebben kunnen aankopen.

Tal van firma' s hebben ons gesponsord, tot zelfs de mobilhome waar voor we voor die 10 dagen maar 10.000 fr hebben moeten betalen en en de diesel voor de mobilhome die door KANT garage werd gesponsord.
We hebben petjes t-shirts, fleeces gekregen, van domo farm frites een trainingsvest en broek, van Crawford een broek en koerstrui, banden, kettingen en tandwielen...
Ik heb ten dien einde een powerpointpresentatie gemaakt en dat heeft wel geholpen.

We zijn er klaar voor denken we…

De autorit door Duitsland verloopt goed - niet te veel file - hoe dichter we tegen naar onze bestemming naderen hoe slechter het weer wordt. Rond 20.00 h bereiken we Mittenwald in de pletsende regen, onderweg heeft Gunther gebeld met het bericht dat het daar reeds een hele dag regent.
Dat belooft.
Gunther is een collega-mountainbiker die ook voor de eerste maal meedoet en die ik via het internet heb leren kennen, hij rijdt de TAC met zijn jongere broer Reinhard, die naar ik begrepen heb reglematig aan wedstrijden in België deelneemt en goede prestaties neerzet.

In het centrum van Mittenwald is het kamp opgesteld met standen van Sponsors en de aanverwante voertuigen, een drukte van jewelste.
Het stadje staat reeds in rep en roer, na wat over en weer gezoek vinden we de lokalen om ons effectief in te schrijven startnummers op te halen en eerste directieven te krijgen.
Elke deelnemer ontvangt ook een gigantische sporttas van Adidas waar je al je spullen in kwijt kan.

23.00 h

We wandelen 's avonds nog wat over en weer in het stadje.
Bed in, voor de eerste avond opteren we om met 5 in de mobilhome te slapen, dit wil zeggen dat niet iedereen een bed heeft maar ja… (Resultaat 's morgens beetje stijve rug en stijve benen.)
Het regent de ganse nacht, de opwinding om wat gaat volgen maakt inslapen moeilijk , het geplens op het dakvenster van de mobilhome maakt ons verschillende keren wakker.