MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 1 :: Tanheim - Ehrwald
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 1 :: Tannheim - Ehrwald
Aantal Km 43,5 km
Positief hoogteverschi 534m
Tijd 4:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 1/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Kwaliteit Bewegwijzering 4/5
Verhouding weg/pad 70/30
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag

Het is een redelijk vlak traject maar daarom zeker niet minder mooi. Het is een aangenaam traject om de spiertjes los te werken, gewoon gezellig fietsen en neem gerust je tijd ervoor. Etappe 3 zal genoeg van je eisen zodat je nu gerust even 'de toerist' mag uithangen.

Etappe 1 loopt op een redelijk vlak niveau tot bij Weissenbach door het Tannheimer Tal voorbij de HaldenSee.
De weg loopt hier overwegend over asfaltwegen, maar deze aparte wegen liggen wel op ruime afstand van de asfaltwegen voor de auto's en zijn meestal enkel voor fietsers & voetgangers toegankelijk.
Om je een beetje in de stemming te brengen krijg je dan de afdaling van de Gaichtpass. Dit stukje oude pas geeft weer hoe de mensen vroeger de berg moesten beklimmen met paard & kar. Opletten is hier steeds de boodschap wegens het bochtige traject en de zeer kiezelige ondergrond (wegschuiven is heel makkelijk).Geniet van deze afdaling want het is echt de moeite waard hier je tijd te nemen ipv als een gek naar beneden te rijden. De omgeving hier is ongelooflijk mooi. Uiteindelijk kom je te WeissenBach, daar ga je via de brug de rivier over en dan begint het eerste stukje mooie natuur.

Vanaf Weissenbach gaat het dan een stukje omhoog door het woud tot in Heiterwang.
Er wordt op dit traject heel wat geflirt met de drukke autoweg maar zelden moet je de weg over of vlak ernaast rijden. Meestal blijf je er op hoorafstand van. Verder gaat het licht stijgend maar meestal heel vlak tot in Ehrwald
<< Inleiding Etappe 2>>