MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 2 :: Ehrwald - Leutasch
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 2 :: Ehrwald - Leutasch
Aantal Km 25 km
Positief hoogteverschi 534m
Tijd 2:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 2/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Kwaliteit Bewegwijzering 5/5
Verhouding weg/pad 30/70
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag

We hebben deze korte etappe verlengd met de eerste heuvel van etappe 3. Dit om de 3de etappe iets makkelijker te maken voor iedereen en etappe 2 is standaard ECHT wel te kort...

De eerste echte heuvel van onze tocht ligt al direct op je te wachten van in het begin...Een klim van 500 meter. Je laat al snel de echt drukke weg die toegang geeft tot de kabelbaan achter je liggen en begint aan de blijkbaar eindeloze klim tot de top.


Ehrwalder Alm
Het blijft bijna de ganse tijd een goed bereidbare asfaltweg tot iets verder dan de Ehrwalder Alm tot het hoogste punt van deze tocht.Eerlijk gezegd hadden we met z'n allen de indruk dat het stijgingspercentage gemiddeld hoger lag op deze korte beklimming dan de bergen die nog gaan volgen op deze route. Nader onderzoek hier thuis bleek als resultaat te geven dat het stijgingspercentage soms wel 13% was. Erg zwaar dus!
Hoogste punt tocht

Even de rustplaats Ehrwalder Alm voorbij fietsen (eventjes vlak) en nog een goed half kilometerke klimmen! Volhouden jongens! De beloning komt eraan! En wat krijg je als beloning? Een constante afdaling van, hou-je-vast, 16 kilometer!!!

Wel opletten voor overstekende koeien tijdens deze afdaling die voor niets of niemand schrikken! (linkse foto) Voorbij de Gaistalalm (rechtse foto) gaat het nog steeds verder naar beneden tot in Leutasch.

Zoals eerder al gezegd hebben we de eerste heuvel van etappe 3 mee opgenomen in deze tocht. Als beloning kan je even de Katzenkopf verder beklimmen en de Sommer-Rodelbahn doen. (voor 10 €). Na nog een klein stukje klimmen begin je weer aan een mooie afdaling door het bos tot op de asfaltweg. Deze asfaltweg die richting Scharnitz leidt, is heel rustig en je haalt er wel snelheden tot 65 km zonder problemen! Vlak voor je het T-kruispunt van de asfaltwegen benadert, ga je naar links om door de velden in de richting van Scharnitz te rijden (ongeveer 3km nog) om dan uiteindelijk de dorpskern binnen te rijden.

<< Etappe 1 Etappe 3 >>