MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 4 :: Pertisau - Steinberg Am Rofan
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 4 :: Pertisau - Steinberg Am Rofan
Aantal Km 29,5 km
Positief hoogteverschi 600m
Tijd 3:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 1/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Technische moeilijkheidsgraad (Schiebestrecke) 4/5
Kwaliteit Bewegwijzering 5/5
Verhouding weg/pad 40/60
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag

Ik moet hier direct al vermelden dat Steinberg-am-Rofan zich niets voor niets profileert als 'the end of the world'. Dit dorp ligt op het einde van een weg (dus geen doorgaand verkeer) en het telt in totaal geen 50 huizen dus een heel klein gehucht.
Er is 1 pension/hotel en ikzelf heb slechts 2 plaatsen gevonden waar ze Zimmer-Frei aanboden. Het is een zeer korte tocht, dus neem gerust je tijd om regelmatig te stoppen van de panorama's te genieten! Ik moet ook plichtsbehalve vermelden dat in Steinberg echt niets te beleven valt. Een combinatie van tocht 4 & 5 kan een mogelijke oplossing zijn maar dan heb je weer een redelijk zware tocht voor de boeg. Aan jou de keuze dus....


Achensee
Deze tocht begint te Pertisau, met een halve cirkel rond het meer, om de beentjes terug wat los te werken na de vermoeiende etappe die hiervoor kwam. De tocht rond het meer is ongeveer 13 kilometer lang, zo goed als vlak en bij mooi weer heb je prachtige blikken op het groene heldere water van de Achensee. Na deze 13 kilometer opwarming begint het echte werk (na de drukke weg te hebben overgestoken) met de beklimming van de Kögeljoch. Ongeveer 550m klimmen staat voor de boeg.
Het stijgingspercentage valt op deze berg nogal mee en voor je het beseft, sta je boven op de berg. Vergeet vooral niet regelmatig terug in het dal te kijken tijdens deze beklimming om enkele prachtige vergezichten te krijgen van de Achensee en omgeving.

KögelAlm
Bijna boven gekomen mag je genieten van een hapje & drankje bij de KögelAlm (Hut) om aan het stukje schiebestrecke te beginnen (klimmend). Je kan het proberen om al fietsend de top te bereiken maar slechts weinigen (lees: van ons groepje NIEMAND) zal het lukken. Eens je de top bereikt hebt , kan je beter maar naast je fiets lopen want het stuk erna is gewoon NIET bereidbaar! Tenzij je echt gek bent en risico wil lopen je fiets erge schade te bezorgen. De top
Misschien wel met een full suspension fiets, maar dan nog. De schiebestreckes uit de vorige etappes verdwijnen in het niets bij deze afdaling. De eerste stukjes valt alles nog mee maar later is er van een pad zelfs geen sprake meer. Dit ongeveer voor 1 km, dan kom je terug op een goed berijdbare en brede grindweg.
Vanaf daar gaat het heel de tijd lekker snel naar beneden over een goed berijdbare weg tot aan het eindpunt van deze wel erg korte etappe : Steinberg Am Rofan
Steinberg
<< Etappe 3 Etappe 5 >>