MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 5 :: Steinberg am Rofan - Thiersee
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 5 :: Steinberg am Rofan - Thiersee
Aantal Km 53,5 km
Positief hoogteverschi 1124m
Tijd 5:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 3/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Kwaliteit Bewegwijzering 3/5
Verhouding weg/pad 10/90
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag

De tocht begint met een stukje over de asfaltweg. Deze weg is echter heel kalm dus veel auto's zal je hier echt niet tegenkomen. Na enkele kilometers duik je dan links het bos in om een klein bochtje te gaan maken om uiteindelijk terug op de weg te komen, het brugje over te steken en dan rechts het bos opnieuw in te duiken.

Vanaf hier begint de beklimming naar de GuffertHutte op 1475m. De tocht volgt een heel geruime tijd het riviertje met zijn talloze watervalletjes en je blijft dan ook steeds rustig door het dal rijden (ligt klimmend).
Op het einde gaat het steiler naar boven tot je ter hoogte komt van de GuffertHutte waar je het bos verlaat en meer door de Almen gaat rijden met mooie vergezichten.
 
Na nog een kleine inspanning bereik je dan de GuffertHutte. Als beloning krijg je dan een prachtige afdaling tot aan het KaisersHaus in het dal van de Inn met de indrukwekkende Kaisersluchs. GuffertHutte
Kaisersluchs
Vooral na een nacht regenbuien is dit dal ONBESCHRIJFLIJK. 100-den watervalletjes slijten dit dal uit tot een tweede hoogtepunt van onze tocht op vlak van natuurpracht.
Na het KaisersHaus gaat het dan 'vals plat' heel geruime tijd terug naar boven richting Thiersee. Om dan als laatste langs het bos terug pijlsnel af te dalen naar dit mooie meertje.
   
<< Etappe 4 Etappe 6 >>