MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 6 :: Thiersee - Walchsee
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 6 :: Thiersee - Walchsee
Aantal Km 35,5 km
Positief hoogteverschi 636m
Tijd 4:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 1/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Kwaliteit Bewegwijzering 2/5
Verhouding weg/pad 80/20
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag

We zijn een stukje verkeerd gereden tot vlak voor Ebbs. Vandaar dat mijn hoogtemeters & route niet klopt met de officiële route van etappe 6. Tevens hebben we etappe 6 & 7 samen geslagen omwille van de slechte bewegwijzering.
Tevens was de beklimming van de heuvel bij de Walchsee niet toegelaten.

Onze route liep over het grootste gedeelte over de geasfalteerde rustige fietspaden (soms stukjes heel rustige rijweg). Veel valt er tijdens deze etappe niet op te merken. Het is een redelijk vlakke etappe, behalve dan de laatste beklimming bij Walchsee die wij echter niet mochten doen wegens 'gespertt'. De officiële route loopt een stukje op duits grondgebied door Bayern (Beieren). Maar door de slechte bewegwijzering hebben we de correcte route niet gevonden.

Deze route is niet echt super mooi te noemen, geen bijzonderheden te vermelden. Walchsee is een uiterst mondain oord, aan de hotels te zien. Ik schat ook dat je hier niet echt goedkoop kan overnachten.

TIP: Maak een combinatie van etappe 6 & 7. Voor de meeste is dit zeker haalbaar. (Zeker als zoals bij ons een berg versperd is)

<< Etappe 5 Etappe 7 >>