MTBBelg >>> MTBRoutes.be MTB Reisverhalen Rode Lintjes
MTB Reisverhalen
 MTB Reisverhalen - Tirol Vital route - Etappe 7 :: Walchsee - Kitzbühel
Algemeen  
Tirol Vital route  
België  
Engeland  
Frankrijk  
Duitsland  
Oostenrijk  
Italië  
Transalp  
 
Disclaimer  
Al de verslagen die op deze website staan, zijn eigendom van hun respectievelijke schrijvers. Dus niets mag gekopieerd worden zonder hun toestemming.


   Etappe 7 :: Walchsee - Kitzbühel
Aantal Km 63 km
Positief hoogteverschi 1865m
Tijd 6:30h
Lichamelijke moeilijkheidsgraad 4/5
Technische moeilijkheidsgraad 1/5
Technische moeilijkheidsgraad (Schiebestrecke) 4/5
Kwaliteit Bewegwijzering 2/5
Verhouding weg/pad 30/70
   Kaart
grote versie
   Hoogteprofiel
grote versie
   Verslag
Van Kössen tot Sankt-Johan in Tirol, is het een redelijk vlak parcours (voor ons toch!). Voorbij Kössen hebben we echter weer een wegwijzer gemist (later weten we waar we mis waren). In ieder geval, als er links van de hoofdweg een wegwijzer nogal erg richting asfaltweg wijst, moet je WEL het bos in (redelijk steil klimmend).
Daar zijn wij dus mis gereden en hebben dan nog een hele poos de hoofdweg gevolgd, tot we langs de rivier onze tocht konden verder zetten om dan terug samen te komen met de oorspronkelijke route. Vanaf Sankt-Johan gaat het dan eerst nog wat heuvelachtig tussen de weiden door om uiteindelijk aan de voet van de KitzbuhlerHorn te komen.
Je opdracht is deze hut (spijtig genoeg gesloten) te bereiken over een lang slingerend pad. Als je dan uiteindelijk boven arriveert heb je een prachtig zicht op het dal waar Kitzbuhel ligt. Vergeet ook eens niet achterom te kijken naar het dal dat je net verlaten hebt. De moeite waard! Langs de maustrasse daal je tegen een razendsnel tempo tot in kitzbuhel af.
 
<< Etappe 6 Epiloog >>